Blog o káve vychádza z teórie kávy . Na základe tejto teórie vzniká v praxi množstvo tém, ktorým sa práve tento blog venuje.
Jednoduchý recept, alebo výpočet na to, aby sme zistili, koľko kofeínu obsahuje jedna šálka kávy, nie je. Len ak pochopíme,…
PrečítaťDobrá káva je základom dobrej kaviarne. Prečo by ale malo záležať na dobrej káve aj hotelom a reštauráciam? Kto sa…
PrečítaťFermentácia kávy je nevyhnutnou súčasťou spracovania kávy, ktorá priamo ovplyvňuje chuť kávového zrna a teda aj kávového nápoja. Čo je…
PrečítaťKávová kultúra sa v našej krajine v súčasnosti teší čoraz väčšiemu záujmu ľudí. Od instantnej a zalievanej kávy sme prešli k espressu, naučili sme…
PrečítaťDobrá káva je pre firmu tiež dôležitá. Rituál pitia kávy v zamestnaní býva pre chod firmy každodennou súčasťou. Prečo by…
PrečítaťKáva je celosvetovo najobľúbenejším horúcim nápojom. Denne sa jej vypije okolo 2,25 biliónov šálok. A napriek tomu, že vedci ešte nepreskúmali…
PrečítaťKávu pijeme v kaviarni s priateľmi, v práci s kolegami alebo doma s rodinou. Stala sa súčasťou našich zvyklostí a…
PrečítaťZelená káva. Novinka v oblasti straty hmotnosti, ktorá sa ale chtiac, či nechtiac dotkla aj bežného života nás kávičkárov. Prečo?…
PrečítaťVeľkým trendom je v posledných rokoch označovanie výrobkov rôznymi značkami. Spotrebiteľ má vďaka tomu nejakú záruku, že za svoje peniaze…
PrečítaťUbehol už dlhý čas od doby, kedy človek objavil povzbudzujúce účinky kávy. Napriek tomu sa o káve dozvedáme stále nové…
PrečítaťAk vás nejaká téma zaujíma a chceli by ste na ňu získať odborný pohľad, kľudne nám napíšte na mail: matusova@zlatezrnko.sk.
Budeme sa tešiť na Vaše reakcie.
0 komentárov k “Blog” Pridajte vlastný →