Je to kyslastá chuťová vlastnosť odrody ArabicaDruh kávovníka Coffea arabicaDruh kávovníka Coffea arabica, jeho plody sú kávové čerešne a jej kôstky sú kávové zrná. V porovnaní s Robustou má o 22 chromozómov viac, širšie chuťové spektrum vďaka acidite, obsahuje menej kofeínu, je náročnejšia na pestovanie. More, jeho plody…
Archívy: Glossary
Alternatíva
Alternatívna príprava kávy voči EspressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov…
Arabica
Druh kávovníka Coffea arabicaDruh kávovníka Coffea arabicaDruh kávovníka Coffea arabica, jeho plody sú kávové čerešne a jej kôstky sú kávové zrná. V porovnaní s Robustou má o 22 chromozómov viac, širšie chuťové spektrum vďaka acidite, obsahuje menej kofeínu, je náročnejšia na pestovanie. More, jeho plody sú kávové čerešne…
Barista
Znalec kávy, ktorý kávu nielen pripravuje, ale pozná cestu kávy a vie…
Blend
ZmesZmes kávy, kombinujúca rôzne odrody a druhy káv tak, aby mala svoju…
Cappucino
Kávový nápoj pripravený z espressa doliatý s napeneným mliekom.
Cascara
Šupka z kávovej čerešne, používa sa na prípravu nápoja podobného čaju, môže…
Citát
„Reštauráciu vždy posudzujem podľa kvality chleba a kávy.“ (Burt Lancaster, americký herec, moderátor, režisér,…
Cold Brew
Káva exrtrahovaná pomocou studenej vody. Dĺžka extrakcie cca 12 hodín, ale recepty…
Crack
Surové zrná pri pražení vplyvom rozpínajúcej sa celulózy praskajú, prvé prasknutie je…