Honey Process (Mucilage Dried, Pulped Natural, Semi-dry)
Spracovanie kávového ovocia, ktoré spočíva v nasledujúcich krokoch :
Vznikol aby mala káva čisté chute ale výraznejšie telo
1.Zber
2.Čistenie
3.Vylupovanie
4.Sušenie so slizom na11+-1%vlhkosti
5.Uskladnenie
6.Suché zbavovanie sa pergamenu
Druhy:Black , red, yellow, (gold,white) – závisí od dĺžky sušenia(30,18,8), množstva slizu zanechaného na pergamene, Cukornatosti(BX) , Fermentácii v čerešni…
výhody: veľká diverzita chuťových profilov, môže byť najlepšou možnosťou pre niektoré farmy ( costa rica, brazília)
Challenges: lepkavá masa okolo zrnka môže zťažovať mechanické sušenie, sliz je hygroskopický
Chuť: Výraznejšie telo než pri premývanej metóde, acidnejšie chute než pri naturalnej metóde
Viac o Honey process na : https://www.univerzitakavy.sk/metody-spracovania-kavy/