Honey processin of coffee

Honey Process

Honey Process (Mucilage Dried, Pulped Natural, Semi-dry)

Spracovanie kávového ovocia, ktoré spočíva v nasledujúcich krokoch :

Vznikol aby mala káva čisté chute ale výraznejšie telo

1.Zber

2.Čistenie

3.Vylupovanie

4.Sušenie so slizom na11+-1%vlhkosti

5.Uskladnenie

6.Suché zbavovanie sa pergamenu

Druhy:Black , red, yellow, (gold,white) – závisí od dĺžky sušenia(30,18,8), množstva slizu zanechaného na pergamene, Cukornatosti(BX) , Fermentácii v čerešni…

výhody: veľká diverzita chuťových profilov, môže byť najlepšou možnosťou pre niektoré farmy ( costa rica, brazília)

Challenges: lepkavá masa okolo zrnka môže zťažovať mechanické sušenie, sliz je hygroskopický

Chuť: Výraznejšie telo než pri premývanej metóde, acidnejšie chute než pri naturalnej metóde

Viac o Honey process na : https://www.univerzitakavy.sk/metody-spracovania-kavy/