washed processing of coffee

Washed Process

Washed Process (Parachment Dried, Fully Washed) – Mokré spracovanie / premývaná metóda

Spracovanie kávového ovocia, ktoré spočíva v nasledujúcich krokoch :

1.Zber

2.Čistenie

3.Vylupobanie

4.Zbavovanie sa slizu z okolitého zrnka pomocou fermentácie v kadiach s vodou

5. zmývanie zvyšného slizu

( v Keni sa zvykne zrnko ešte namáčať, vola sa to soaking)

7. sušenie zrnka v pergamene na 11+-1% vlhkosti

8. Uskladnenie

9.Suché zbavovanie sa pergamenu

použitie: v Amerike, Indonezii a východnej Etiópii

chute Washed process: Acidnejšie, čistejšie, transparentnejšie, menej výrazné telo kávy

Viac o washed process na : https://www.univerzitakavy.sk/metody-spracovania-kavy/